Πώς διατηρούμε το νερό στο ψυγείο - Dagres
1332
post-template-default,single,single-post,postid-1332,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,bridge-core-2.9.3,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Πώς διατηρούμε το νερό στο ψυγείο

Πώς διατηρούμε το νερό στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι μία συσκευή που δεν λείπει από κανένα σπιτικό και αποτελεί τον ιδανικό χώρο φύλαξης για έτοιμα γεύματα, φρέσκα και συντηρημένα φαγητά, γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά και ποτά.

Η σωστή χρήση της συσκευής ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης της, η θερμοκρασία και η τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως και το σωστό πακετάρισμα και η τοποθέτηση των προϊόντων, συνιστούν όλα μαζί στην ποιότητα των τροφίμων που αποθηκεύονται. Τι γίνεται όμως με τα ποτά; Και ιδιαίτερα με το νερό που διατηρούμε στο ψυγείο μας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε στην αγορά δοχεία για νερό σε μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων, υλικών και μεγεθών. Ποια είναι, όμως, η πιο ιδανική επιλογή; Αν και τα πλαστικά μπουκάλια και οι κανάτες αποτελούν την πιο γρήγορη και εύχρηστη επιλογή, σίγουρα δεν είναι η πιο υγιεινή λόγω των μικροβίων και των δυσάρεστων οσμών που παίρνουν από το υπόλοιπο ψυγείο αντίστοιχα. Ιδανική επιλογή είναι το γυάλινο μπουκάλι, αν επιλεχθεί, όμως, και συντηρηθεί σωστά.

Αρχικά, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε γυάλινα μπουκάλια χωρίς αλουμινένιο καπάκι, καθώς δημιουργείται ένα μαύρο στίγμα στο στόμιο, όπου και βιδώνουν. Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία σας έχουν ασφαλή καπάκια και κλείνουν σωστά, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες οσμές που μεταφέρει ο αέρας του ψυγείου από άλλα τρόφιμα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθαρίζετε τα γυάλινα δοχεία, έτσι ώστε να μην μαζεύουν δυσάρεστες μυρωδιές. Μία άμεση λύση είναι να μην πίνετε νερό αμέσως από το μπουκάλι, αλλά να χρησιμοποιείτε ποτήρι.

Εκτός από τον σωστό καθαρισμό των δοχείων, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει καλά και τις οδηγίες χρήσης του ψυγείου σας σχετικά με τους τρόπους τοποθέτησης και συντήρησης των τροφίμων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν να τοποθετούνται οι φιάλες και τα δοχεία με τα υγρά στο πάνω και μπροστινό μέρος του ψυγείου, καθώς η κυκλοφορία του αέρα σε αυτό το σημείο είναι η πιο ιδανική. Για αυτό και τα περισσότερα ψυγεία περιλαμβάνουν και έναν συγκρατητήρα μπουκαλιών για τα μεγάλα ράφια τους, ενώ προτείνουν μόνο τα ποτά σε χάρτινες συσκευασίες να αποθηκεύονται στην πόρτα του ψυγείου. Αν θέλουμε να συντηρήσουμε παγωμένο νερό στην κατάψυξή μας τις ζεστές μέρες, τότε είναι προτιμότερο να γεμίσουμε το δοχείο μέχρι τη μέση. Με αυτό τον τρόπο, το νερό έχει χώρο να απλωθεί και δεν σπάει το μπουκάλι.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.